Skoda VisionS in première op het salon van Genève

04/02/16 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Bron: Belga

Skoda zal begin maart op het salon van Genève de VisionS concept tonen. Dit studiemodel geeft aan hoe het toekomstige SUV model van Skoda er zal uitzien.

In 2014 toonde Skoda haar nieuwe vormtaal met de VisionC concept car. De Tsjechische constructeur geeft vandaag aan hoe ze in de volgende jaren een Skoda-SUV model zien. Deze VisionS (S staat voor SUV) is de eerste concept waarbij Skoda aangeeft dat ze aan een SUV model denken. Het studiemodel is duidelijk groter dan de Yeti. Met die Yeti heeft het merk immers al een compact SUV-model in haar portfolio.

"De nieuweling is 4,70 m lang, 1,91 m breed, 1,68 m hoog en oogt sympathiek", aldus de Skoda verantwoordelijken. Binnenin zorgt Skoda voor een erg ruim interieur. Deze Skoda VisionS krijgt drie rijen stoelen en biedt plaats aan zes inzittenden. De motorkap krijgt een bijzondere vormgeving en draagt uiteraard het merklogo. We zien verder een breed radiatorrooster met vier ledkoplampen en lichtunits die boven elkaar worden ingeplant. Ze zijn bepalend voor het karakter van deze SUV. Zoel het logo als de verticale lamellen van het radiatorrooster worden afgewerkt met kristallen elementen. Dit is meteen een knipoog van de Skoda-designers naar het legendarische Boheemse kristal.

(Belga)

Onze partners