Skoda toont gecamoufleerde Kodiaq

07/07/16 om 21:37 - Bijgewerkt om 21:37

Bron: Belga

Na Seat lanceert de andere VW-dochter Skoda ook een SUV-model. De Seat Ateca staat vandaag in de showroom en op de Skoda Kodiaq is het nog wachten tot volgend jaar. In afwachting toont Skoda de eerste beelden van een nog gecamoufleerde SUV.

Skoda toont gecamoufleerde Kodiaq

Skoda toont gecamoufleerde Kodiaq © BELGA

Net als de jongste Skoda-modellen (zoals de Superb) zal de Kodiaq op vlak van design een uitgesproken identiteit krijgen. De Tsjechische constructeur wil ook een erg praktische auto leveren, want de constructeur belooft dat de 4,7 meter lange SUV de grootste koffer (tot 2.065 liter) in zijn segment zal hebben. Hij zal standaard worden geleverd met vijf zitplaatsen, maar optioneel is hij leverbaar met een derde rij stoelen zodat je met zeven kan reizen.

Onder de motorkap worden drie TSI en twee TDI motoren voorzien. De klant heeft ook de keuze tussen een voorwielaangedreven of een vierwielaangedreven versie. De krachtigste versie is de 2.0 TSI, goed voor 180 pk. Alle motoren worden standaard aan een manuele zesversnellingsbak gelinkt en optioneel wordt een gerobotiseerde DSG-transmissie voorzien. Binnenin belooft Skoda haar typische "Simply Clever"-oplossingen met tal van handige opbergvakken.(Belga)

Onze partners