Skoda Octavia haalt nieuw productierecord

29/03/16 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:43

Bron: Belga

Vandaag loopt in de Tsjechische fabriek van Mlada Boleslav de derde generatie van de succesvolle Octavia van de band. Het gaat om de derde generatie sinds 1996, toen Skoda - onder VW-vleugels - andermaal een Octavia bouwde.

Skoda Octavia haalt nieuw productierecord

Skoda Octavia haalt nieuw productierecord © BELGA

Inmiddels bouwde Skoda al meer dan vijf miljoen exemplaren van deze ruime en interessant geprijsde gezinswagen. De constructeur geeft aan dat ook de jongste versie, die in 2013 op de markt kwam, het erg goed doet. De productieteller van dit model staat inmiddels ook op 1 miljoen exemplaren. Skoda bouwt deze wagen als berline en als break (combi). Er bestaan ook versies met vierwielaandrijving en er is zelfs een variant die op aardgas (CNG) rijdt. De Octavia wordt in ruim 50 landen verkocht.

Dit is voor Skoda een van de belangrijkste producten omdat dit product ook op groeimarkten wordt verkocht zoals China en India. De wagen wordt overigens niet enkel in thuisland Tsjechië gebouwd maar rolt ook in China, Rusland, India en Kazachstan gebouwd. Hoewel het model intussen al bijna drie jaar op de markt is, stijgt de verkoop nog steeds. In 2015 werden wereldwijd 432.300 exemplaren verkocht, wat een stijging is met 11 % vergeleken met 2014. Gedurende de eerste twee manden van dit jaar blijft deze tendens gelijk.

(Belga)

Onze partners