Skoda Kodiaq komt eraan

09/05/16 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:56

Bron: Belga

Skoda onthult in het najaar zijn nieuwe grote SUV: de Kodiaq. De naam verwijst naar de Kodiakbeer, die leeft op het gelijknamige eiland voor de zuidkust van Alaska.

Skoda Kodiaq komt eraan

Skoda Kodiaq komt eraan © BELGA

Goed, maar waarom staat die 'q' er dan achteraan bij?, zal u denken. Wel, volgens de marketingafdeling van Skoda is de spelling afgeleid van de taal van de autochtone bevolking, de Alutiiq. Zij noemen deze beer "Taq uka 'aq" en de letter 'q' op het eind is kenmerkend voor dierennamen. Vandaar...

Iets meer steek houdt de piste dat de SUV van het Tsjechische VW-merk net als de Kodiakbeer groot en sterk is en zich thuis voelt in de wijde natuur. Dat moet onder meer tot uiting komen in zijn robuust karakter en ruim formaat. De Kodiak zal 4,7 meter lang worden en plaats bieden aan 7 personen. Skoda kondigt de voorstelling aan voor dit najaar, waarna begin 2017 de eerste leveringen gepland zijn. Skoda gaf nog geen finale beelden vrij van de Kodiaq, maar wellicht zal die sterk gelijken op de VisionS concept car die eerder dit jaar werd getoond. En uiteraard valt de link met Volkswagen-neefjes VW Tiguan en Seat Ateca niet te verloochenen.(Belga)

Onze partners