Skiër bereikt 189 km/u achter Jaguar

03/10/17 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:45

Bron: Belga

Jaguar en de voormalige Olympische skiër Graham Bell hebben een nieuw Guinness-wereldrecord gevestigd voor de hoogste snelheid op ski's achter een auto. De waaghals bereikte 189 km/u in het zog van een XF Sportbrake!

Skiër bereikt 189 km/u achter Jaguar

Skiër bereikt 189 km/u achter Jaguar © BELGA

Bij Jaguar zitten ze nooit verlegen om een halsbrekende stunt. Na de barrel roll met de E-Pace, werd nu een skiër tegen een hallucinante snelheid achter een XF voortgetrokken. De waaghals was een voormalige topskiër, Graham Bell, die dus redelijk stabiel op de latten staat, maar toch. Afdalers halen pieksnelheden van meer dan 100 km/u op besneeuwde hellingen, maar achter een wagen aan een touw bengelen tegen bijna het dubbele van die snelheid is nog een heel ander verhaal.

Jaguar en Bell trokken voor hun recordpoging naar het Revi Test Centre van Jaguar Land Rover aan de noordpoolcirkel waar de temperatuur -28 °C bedroeg. Na enkele geslaagde oefenpogingen was duidelijk dat Graham Bell en de XF Sportbrake klaar waren om het Guinness World Record te verbeteren. De Britse skiër suisde er achter de XF Sportbrake over de ijsvlakte met een topsnelheid van 189,07 km/u!(Belga)

Onze partners