Seat komt met avontuurlijke Ateca

29/09/16 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:43

Bron: Belga

De Spaanse VW-dochter lanceerde zopas haar eerste SUV-model, de Ateca. Op de Mondial de l'Automobile in Parijs onthulde Seat-baas Luca de Meo de Ateca X-Perience, een meer avontuurlijke versie die de klemtoon legt op offroadcapaciteiten.

Seat komt met avontuurlijke Ateca

Seat komt met avontuurlijke Ateca © BELGA

Deze X-Percience is niet toevallig olijfgroen gelakt, waarmee Seat de verbondenheid met de natuur wil benadrukken. Deze stoere versie van de Ateca moet zijn bestuurder in staat stellen om het asfalt te verlaten en is dus geknipt voor allerhande outdoor-activiteiten. Deze versie komt uiteraard met een Haldex-vierwielaandrijving in combinatie met een rist aan rijhulpmiddelen die offroadrijden nog makkelijker maken.

Onder de motorkap voorziet Seat de krachtigste versie van de tweeliter-dieselmotor. De TDI levert 190 pk en wordt aan een gerobotiseerde versnellingsbak gekoppeld. Schakelen gebeurt uiteraard automatisch maar de bestuurder kan dat ook zelf doen. Deze versie staat ook hoger op zijn poten. Door die grotere bodemspeling schuurt hij bij offroadwerk minder snel met de bodem tegen de grond en komt hij een stuk verder. Binnenin wordt hedendaags infotainment en connectiviteit voorzien.(Belga)

Onze partners