Royal Enfield Hymalayan : op naar de top!

08/02/16 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Bron: Belga

Het Indische merk Royal Enfield lanceert weldra een nieuw model. Dat wordt een trail met scrambler trekjes die nergens voor terugdeinst.

Royal Enfield Hymalayan : op naar de top!

Royal Enfield Hymalayan : op naar de top! © BELGA

Tot hiertoe was Royal Enfield vooral befaamd voor zijn basic motorfietsen die jaren vrijwel ongewijzigd bleven. Dankzij de vintage trend kende het merk toch nog heel wat bijval de voorbije jaren. Daarom besloten de eigenaars van het merk ook een sportiever model, de Continental GT, uit te brengen. En die krijgt nu het gezelschap van een nieuwe trail die de naam Hymalayan kreeg, als verwijzing naar zijn offroad capaciteiten, maar naar ook de ambities van het merk!

Dit model werd ontwikkeld rond een geheel nieuw frame en kreeg eveneens een nieuwe eencilindermotor (de specialiteit van Royal Enfield) van 410cc met ongeveer 25 pk voor 185 kg. Dat lijkt wat krap naar Europese normen, maar is toch perfect geschikt voor de Indische markt waarop de Hymalayan zich in de eerste plaats richt. Bij ons zou bovendien de voeding met een carburator niet volstaan om te voldoen aan de emissienormen. Toch kan het merk nog een strategie ontwikkelen om dit model alsnog in Europa op de markt te krijgen, waar het door zijn stijl, eenvoud en wellicht lage prijs het nodige succes zou kennen. Royal Enfield heeft inderdaad al een 500 met injectie in zijn gamma, zodat een kleine aanpassing kan volstaan om de Hymalayan ook hier op de markt te krijgen.(Belga)

Onze partners