Robots onderwerpen Opel-stoelen aan duurtests

30/03/16 om 19:04 - Bijgewerkt om 19:04

Bron: Belga

Opel hecht de jongste jaren erg veel aandacht aan de vorm en vooral de kwaliteit van haar zitmeubilair. Omwille van de uitstekende ergonomie genieten de stoelen het keurmerk van het Duitse AGR (Aktion Gesunder Rücken).

Robots onderwerpen Opel-stoelen aan duurtests

Robots onderwerpen Opel-stoelen aan duurtests © BELGA

Omdat autostoelen stoelen ook na vele kilometers en intensief gebruik hun eigenschappen moeten behouden, heeft Opel enkele robots in dienst die een en ander de klok rond evalueren. Bernd, Werner, Oliver en Marius duwen continu op de zijsteunen van de stoelen en zorgen voor de slijtage die gelijk staat met 50.000 keer in- en uit de auto stappen. De robots worden bekleed met een textiel dat vergelijkbaar is met jeans. Het schuurt telkens over de zetelbekleding zodat men de veroudering ervan correct kan inschatten.

De bekledingsmaterialen mogen verkleuren en zelfs krassen vertonen na verloop van tijd maar ze structuur moet onveranderd blijven. Het belangrijkste element is de schuimrubber vorm van de stoel die niet mag vervormen. Enkel zo kan de stoel ook na verloop van tijd de nodige steun bij lange ritten en bescherming bij een mogelijk ongeval bieden. Opel brengt deze nieuwe technologie consequent naar alle nieuwe modellen. (Belga)

Onze partners