Renault Zoé R240, verkozen tot VAB Gezinswagen 2016

24/12/15 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:13

Bron: Belga

Mobiliteitsorganisatie VAB heeft zopas voor de 29ste keer de VAB Gezinswagen georganiseerd. In de categorie van de elektrische wagens werd de Renault Zoé gekozen door een jury van autojournalisten en gezinnen die de wagens kwamen testrijden.

Vanaf dit jaar legde VAB de lat hoger bij de elektrisch aangedreven voertuigen want ze moeten zuiver elektrisch minimum 30 km kunnen rijden. De 100% elektrische Renault Zoé kwam als winnaar uit de bus in een categorie waar in ook plug-in hybrids en elektrische wagens met range extender werden ingeschreven. Een jury van 25 autojournalisten en 78 gezinnen zette de Renault Zoé bovenaan het klassement met 159 punten. De Mercedes B250e werd tweede met 254 punten en de Kia Soul werd derde met 147 punten.

Volgens de professionele jury is deze Zoé R240 "onklopbaar qua prijs, biedt hij veel binnenruimte en wordt alles verpakt in een aantrekkelijk design". Ze legden verder de nadruk op het gegeven dat de Zoé meer autonomie bood voor de laagste prijs. De gezinsjury was ook zeer te spreken over de betaalbaarheid van de wagen. Door de lagere prijsdrempel kan dit praktische wagentje echt doorbreken las tweede wagen. Hij is keurig uitgerust en biedt veel ruimte.

Renault gaf de Zoé een kleine update met een nieuwe motor. De R240 motor (zoals hij intern wordt genoemd) komt met dezelfde batterij 30 km verder dan de voormalige Q210. De actieradius bedraagt (volgens NEDC-normverbuik) 240 km. (Belga)

Onze partners