Renault verkleint ecologische voetafdruk

27/10/16 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:11

Bron: Belga

Renault krijgt een onderscheiding van de internationale organisatie CDP (het voormalige Carbon Disclosure Project) omdat de constructeur zijn ecologische voetafdruk de voorbije jaren danig heeft verkleind.

Renault verkleint ecologische voetafdruk

Renault verkleint ecologische voetafdruk © BELGA

De Franse constructeur is er in geslaagd om de ecologische voetafdruk van al zijn bedrijfsprocessen met meer dan 17 % te verkleinen tussen 2010 en 2016. De non-profitorganisatie CDP heeft tijdens een plechtigheid in aanwezigheid van Frans minister van milieu, Ségolène Royal, de Climat Leadership Award uitgereikt aan de Renault groep omwille van het milieubeleid dat de groep in al zijn entiteiten wereldwijd voert.

Zo krijgt Renault een plaatsje op de "A-list" van bedrijven die door de CDP worden gezien als wereldwijde koplopers in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Het feit dat Renault pionierswerk leverde met zijn gamma ZE-wagens (Zero Emission) met elektroaandrijving is hier niet vreemd aan. Elektrisch rijden biedt immers een onmiddellijk en doeltreffend antwoord op de klimatologische uitdagingen. (Belga)

Onze partners