Renault Twingo GT zet in op rijplezier

23/06/16 om 21:44 - Bijgewerkt om 21:44

Bron: Belga

In sportpak oogt de kleinste Renault erg fraai. En hij gaat er ook zeer snel vandoor dankzij zijn 110 pk sterke 900 cc turbomotor. De officiële onthulling vindt dit weekend plaats op het Festival of Speed in Goodwood (Verenigd Koninkrijk).

Renault Twingo GT zet in op rijplezier

Renault Twingo GT zet in op rijplezier © BELGA

De tweelingbroer van de Smart Fortwo krijgt er een pittige en sportieve variant bij. Met de tot 110 pk en 170 Nm opgevoerde 900 cc TCe-turbomotor krijgt de Twingo GT vleugels en ontpopt hij zich tot een een kleine, trendy bolide. Zijn concept met de motor achteraan leent zich natuurlijk perfect om de sportieve toer op te gaan en dat wil Renault stevig in de verf zetten.

De Twingo GT ziet er niet alleen fraai en sportief uit in zijn oranje-zwarte plunje, hij is dat ook. De ontwikkeling ging namelijk veel verder dan enkel wat uiterlijke opsmuk. Zo kreeg de vijfversnellingsbak aangepaste verhoudingen, de vering werd lager en strakker, de stuurinrichting en het ESP kregen een sportievere afstelling, 17" velgen met sportrubbers zorgen voor extra grip en een dubbele uitlaat levert een sportievere sound die het potentieel van de snelste Twingo nog eens extra benadrukt.

Uiteraard schiet de lichte Twingo GT vlot uit de startblokken: de sprint van 0 tot 100 km/u lukt in minder dan 10 seconden en de hernemingen zijn indrukwekkend met het nummer van 80 tot 120 km/u in nog geen 9 seconden. De exacte specificaties volgen weldra, maar duidelijk is dat de Twingo GT op alle vlak de verwachtingen zal kunnen inlossen. De lancering van dit model is voor het najaar gepland.(Belga)

Onze partners