Renault toont definitieve versie van de Alaskan

01/07/16 om 15:56 - Bijgewerkt om 15:56

Bron: Belga

De Franse constructeur onthult haar eerste pick-up model met een draagvermogen van één ton. Hoewel deze pick-up een rasecht Renault-uiterlijk krijgt, is het op technisch vlak een kloon van de Nissan Navara.

Renault toont definitieve versie van de Alaskan

Renault toont definitieve versie van de Alaskan © BELGA

Dat is geen grote verrassing want Nissan is een belangrijke partner van Renault in hun alliantie. Renault wil met de Alaskan wel een pick-up lanceren die een aangenaam en vooral comfortabel rijgedrag heeft. Achteraan zitten geen bladveren maar wel een vrij complexe multilink-as met vijf armen. Op die manier hoopt Renault niet alleen professionele klanten aan te trekken. De Franse constructeur doelt ook op particulieren die de pick-up zien als een vrijetijdsvoertuig met een interessante fiscaliteit. Omdat het een "lichte vrachtwagen" is, betaal je geen BIV en wordt de rijtaks berekend op basis van het gewicht van het voertuig en niet op basis van de motorisatie.

De Alaskan wordt aangedreven door een 2.3 liter grote dieselmotor (van Renault-origine) die naar wens 160 of 190 pk levert. Er bestaan ook versies met twee- en met vierwielaandrijving. Die laatste beschikt ook over een lage gearing voor het zware werk. Binnenin komt er een klassiek dashboard maar er is wel een infotainmentsysteem dat de nodige online diensten biedt. Ook het camerasysteem dat een beeld genereert van 360° rond de wagen genereert, is bijzonder interessant bij het manoeuvreren en bij terreingebruik.(Belga)

Onze partners