Renault opent Open Innovation Lab in Israël

20/06/16 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:29

Bron: Belga

In navolging van Silicon Valley, zet Renault zijn innovatiestrategie verder met de opening van een nieuw Open Innovation Lab in Israël. Dat heeft als doel elektrische voertuigen te promoten en de creativiteit rond de mobiliteit van morgen te stimuleren.

Renault opent Open Innovation Lab in Israël

Renault opent Open Innovation Lab in Israël © BELGA

Het Open Innovation Lab werd zopas officieel geopend in Tel-Aviv, Israël. Dit oord van creativiteit werd gevestigd in de Porter School of Environmental Studies, de bekende technische universiteit van Tel-Aviv. Het lab zal werken rond de thema's elektrische voertuigen, naverkoop en cyber security, net vijf jaar na de opening van het eerste Innovation Lab in Silicon Valley. De Alliantie Renault-Nissan selecteerde Israël omdat het zich bevindt in de top 5 van ecosystemen die Start-Ups promoten en die eveneens befaamde researchinstellingen aan de universiteiten hebben.

Dit onderzoekslabo is het resultaat van de samenwerking tussen Renault, Carasso Motors (de invoerder van Renault in Israël) en The Institute of Innovation in Transportation van Tel-Aviv. "Deze opening kadert in een intensere aanwezigheidspolitiek van de Alliantie op vlak van innovatie. De Israelische impuls is een buitenkans om zowel de elektrische wagen als de creativiteit op vlak van mobiliteit een push te geven", verklaarde Serge Passolunghi, Directeur van Renault Innovation Silicon Valley. "Deze keuze kwam er ook omdat de Alliantie met zijn product- en dienstenoffensief baat vindt bij de initiatieven en talenten van het Israelische ecosysteem. Het succes van deze research- en innovatieproducten zal onmiddellijk gebruikt kunnen worden in onze producten.", voegde Nadine Leclair, expert Fellow Renault, daar aan toe.(Belga)

Onze partners