Renault-Nissan, officieel partner van COP22

11/10/16 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:24

Bron: Belga

De alliantie Renault-Nissan zal een vloot van 50 elektrische voertuigen leveren voor de COP22 conferentie in Marrakech. Deze vloot die men voor de COP22 zal inzetten, is opgebouwd uit de Renault Zoe, de Nissan Leaf en de e-NV200.

De alliantie Renault-Nissan stelt deze vloot van 50 voertuigen ter beschikking als officieel partner van deze klimaatconferentie COP22 die plaatsvindt van 7 tot 18 november in Marrakech, Marokko. Al de geleverde voertuigen rijden volledig elektrisch en zullen gebruikt worden voor het transport van de afgevaardigden en de geaccrediteerden van het evenement. Er worden ruim 25.000 deelnemers uit 195 verschillende landen verwacht op deze jaarlijkse klimaattop.

De Verenigde Naties gebruiken voor de tweede keer na de top van Parijs een volledig elektrische vloot voertuigen die als pendeldienst zal worden ingezet. Deze service in complementair aan het openbaar vervoer.

In de vloot die op de COP22 zal worden gebruikt, zien we de Renault Zoe, een stadswagentje, de Nissan Leaf, een compacte berline en de Nissan e-NV200, een zevenzitter. De voertuigen zullen 7 op 7 en 24/24 u beschikbaar zijn voor de afgevaardigden op de diverse locaties van de conferentie. De alliantie Renault-Nissan voorziet tevens een net van 20 snelle laadpalen en conventionele laadpunten op de strategische plaatsen van de COP. Via de snelle laadpalen kunnen de elektrische voertuigen in minder de een uur voor 80 procent worden bijgeladen. Renault-Nissan was al eerder officieel partner van de COP21 die vorig jaar in Parijs werd georganiseerd. Toen werden 200 elektrische voertuigen samengebracht, meteen de grootste vloot elektrische auto's die ooit voor een internationaal evenement werden samengebracht. Die vloot vervoerde 8.000 personen en reed gedurende de twee weken 175.000 km bij elkaar zonder ook maar 1 gram CO2 uit te stoten. (Belga)

Onze partners