Renault Megane wordt rallycross supercar

10/02/17 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:39

Bron: Belga

De bekende Engelse tuner Prodrive ontwikkelt een rallycross supercar op basis van de Renault Megane. Deze 600 pk sterke bolide zal bestuurd worden door de Franse spektakelman Guerlain Chicherit in het wereldkampioenschap rallycross.

Renault Megane wordt rallycross supercar

Renault Megane wordt rallycross supercar © BELGA

Het wereldkampioenschap rallycross heeft de wind in de zeilen. Deze spectaculaire serie kan rekenen op een ruime publieke belangstelling en krijgt steeds meer vedetten uit andere disciplines aan de start, zoals rallyrijders Petter Solberg en Sebastien Loeb en DTM-piloot Mattias Ekström die in 2016 kampioen werd.

Dit jaar wordt het veld verder verruimd met de Renault Megane RX Supercar die door Prodrive op punt wordt gesteld. De hippe Fransman Guerlain Chicherit, die eerder met de X-Raid BMW de Dakar reed, zal instaan voor ontwikkeling en ook het stuur nemen in de competities eens de 600 pk sterke Megane RX raceklaar is. Het team en de rijder zullen de nieuwe wagen in de Franse RX-manche in Loheac in september voorstellen, terwijl het echte racedebuut voor 2018 staat gepland.

Chicherit reed eerder al in het wereldkampioenschap rallycross met een Mini Supercar in 2015. De Fransman schrikt zeker niet terug voor een stunt, want hij was de eerste die een achterwaartse salto met een wagen uitvoerde. Een latere poging om de verste sprong ooit met een auto uit te voeren eindigde in een zware crash. (Belga)

Onze partners