Renault Clio RS krijgt meer pit

24/05/16 om 10:58 - Bijgewerkt om 10:58

Bron: Belga

Renault Sport viert zijn 40ste verjaardag en zijn terugkeer als constructeur in de Formule 1 en zal daarom een speciale (en wellicht krachtigere) versie van de Clio RS onthullen tijdens de Grand Prix van Monaco die volgend weekend wordt verreden.

Renault Clio RS krijgt meer pit

Renault Clio RS krijgt meer pit © BELGA

"We hebben het project van deze ietwat 'uitbundige' auto kunnen realiseren dankzij de samenwerking tussen de teams van Renault Sport Cars en Renault Sport Racing. Deze Clio RS zet de know-how van de Renault Sport ingenieurs extra in de verf door nieuwe wegen te bewandelen voor de toekomst", licht Patrice Ratti, Algemeen Directeur Renault Sport Cars, toe. De onthulling van de Clio RS 2.0 is gepland op vrijdag 27 mei in Monaco, tijdens de proloog van de Grote Prijs Formule 1 aldaar.

Renault laat voorlopig enkel weten dat om een 'heel speciale versie' gaat. Dat blijkt al uit het agressieve koetswerk met prominenter spoilerwerk, maar zonder twijfel zal de wagen ook een update van het onderstel en de motor krijgen. Volgens de geruchten zou het vermogen van de 1.6-turbo stijgen van 220 pk tot 250 pk ¿ of zelfs 275 pk! De 'Super Clio RS' wordt zonder twijfel een bommetje op wielen, maar het blijft nog wachten tot vrijdag vooraleer de exacte specificaties bekend worden.(Belga)

Onze partners