Renault Clio RS 220 Trophy zet record op Nürburgring

14/12/15 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:28

Bron: Belga

De snelste en sportiefste Clio klokte een rondje van 8.23 op de Nordschleife van de Nürburgring, goed voor een klasserecord.

Renault Clio RS 220 Trophy zet record op Nürburgring

Renault Clio RS 220 Trophy zet record op Nürburgring © BELGA

De autoconstructeurs testen nagenoeg allemaal hun sportieve modellen intensief op de onverbiddelijke Nordschleife van de Nürburgring, waar meteen duidelijk is of de afstelling van de wagen goed zit. Wie op dit veeleisende parcours de snelste is, mag zich terecht de referentie in zijn klasse noemen. Vandaar dat de merken heel wat tijd en energie besteden in de 'Groene Hel' om er een topchrono neer te zetten.

Zo ook Renault, dat zijn supervinnige Clio RS 220 Trophy op de baan zette in de jacht naar het record bij de compacte hatchbacks uit het B-segment. Met een tijd van 8 minuten en 23 seconden werd die opdracht met glans volbracht en veroverde de kleine Renault zijn plaats op de recordtabellen. Deze Renault RS 220 Trophy met een sneller schakelende EDC-transmissie en 18 duim sportvelgen stond in standaardtrim en is dus ook in die uitvoering te koop bij de verdelers.(Belga)

Onze partners