Renault bevestigt ambities in Iran

02/02/16 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

Bron: Belga

Heel wat Franse industriële spelers hebben al grote contracten lopen met Iran. Ook Renault speelt er een rol van betekenis. Sinds 2003 heeft Renault er samen met haar Iraanse partners Saipa en Khodro ruim 500.000 voertuigen gebouwd.

Na de opeenvolgende lanceringen van de Logan pick-up en de Sandero in 2015 gaat Renault nog intenser samenwerken met haar Iraanse partners want er komen bijkomende lanceringen. Dankzij het opheffen van de economische sancties op 16 januari en door de soepeler relaties tussen de Franse en Iraanse banken, zal Renault de samenwerking naar een hoger niveau tillen door samen met de twee partners nieuwe modellen te lanceren.

Tegen 2020 voorziet men 2 miljoen voertuigen want de Iraanse markt heeft nog flink wat groeipotentieel. Renault koestert grote ambities in Iran en er zijn verregaande gesprekken bezig met onze partners Saipa en Iran Khodro om onze aanwezigheid danig te versterken. De structuren moeten verder evolueren en er zou een Iraanse filiaal komen, stelt Bernard Cambier, operationeel directeur voor de regio's Afrika, Midden-Oosten, Iran en India. In 2015 ging de verkoop van Renault-modellen er in deze regio's met 56,1 procent op vooruit, vergeleken met 2014. Het ging om 51.500 voertuigen, goed voor een marktaandeel van 4,8 procent.(Belga)

Onze partners