Range Rover Sport op de skipiste?

09/11/16 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:46

Bron: Belga

Een Range Rover Sport die van de fameuze alpijnse skipiste Inferno Downhill, in het Zwitserse Mürren, rijdt, is een bijzonder zicht.

Range Rover Sport op de skipiste?

Range Rover Sport op de skipiste? © BELGA

Men kan er snelheden halen tot 155 km/u, er zijn hellingen van 75% en het niveauverschil bedraagt er 2.170 meter. Deze Range Rover Sport ging de uitdaging aan op de skipiste. De Range Rover Sport is het eerste voertuig die deze beruchte afdaling heeft aangevat. Aan het stuur zat de Brit Ben Collins die deze gewaagde afdaling van 14,9 km realiseerde in 21 minuten en 36 seconden. Om het niveauverschil van 2.170 meter te overbruggen, volgde de Range Rover Sport hetzelfde traject als de skiërs die op deze Inferno afdalen. Dat is een van de oudste en gevaarlijkste skiwedstrijden.

Volgens Ben Collins is dit de moeilijkste proef die hij in zijn pilotencarrière heeft moeten doen. "Er kon slechts één winnaar zijn: de berg of de auto. Het was vooral zaak om evenwicht te vinden en om vaart erin te houden, net zoals skiërs dat doen in hun afdaling." Deze afdaling gebeurde met een Range Rover Sport, voorzien van een 5 liter grote V8 met drukvoeding, goed voor 510 pk. De wagen was helemaal standaard, op enkele bijkomende veiligheidselementen zoals een rolkooi en versterkte banden. Het filmpje van deze stunt kan je bekijken op Youtube en op de website van Land Rover.

(Belga)

Onze partners