Range Rover Reborn in wereldpremière

06/02/17 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:59

Bron: Belga

Op het Rétromobile Salon in Parijs wordt de Range Rover Classic uit 1978 geherlanceerd. Dit model werd compleet gerestaureerd in de fabriek in het kader van het Reborn programma van Land Rover Classic.

Range Rover Reborn in wereldpremière

Range Rover Reborn in wereldpremière © BELGA

Het Rétromobile Salon 2017 vindt plaats van 8 tot 12 februari en wordt toneel van de wereldpremière van een nieuwe creatie van het Reborn programma van Land Rover Classic. Hiermee krijgt men de mogelijkheid om een 100 procent nieuwe en toch authentieke oldtimer van Range Rover te kopen, die in de ateliers van Land Rover Classic in Groot-Brittannië werd vervaardigd.

De lancering van de Range Rover Reborn volgt in het zog van de geslaagde introductie van de Land Rover Series I Reborn vorig jaar. Voor deze nieuwe gelegenheid voltooide een team van experts de eerste uit een reeks van 10 wagens: een driedeurs Range Rover uit 1978, in Bahama-geel, aangedreven door een V8 3,5 liter motor met een manuele vierversnellingsbak.

Elke Range Rover Reborn wordt volledig gerestaureerd volgens de fabrieksspecificaties van 1970, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van de onderdelen van Land Rover Classic om de authenticiteit te behouden. Uiteraard hangt aan deze manier van werken een flink prijskaartje, want voor een volledige restauratie moet minstens 157.000 euro gerekend worden!(Belga)

Onze partners