Porsche lanceert 718

14/12/15 om 07:30 - Bijgewerkt om 07:30

Bron: Belga

Porsche voert een naamswijziging door voor de Boxster en de Cayman, die na de facelift het predikaat 719 krijgen. Minstens even belangrijk is dat deze modellen voortaan zullen aangedreven worden door viercilinder turbomotoren.

Porsche lanceert 718

Porsche lanceert 718 © BELGA

De downsizing zet zich ook bij Porsche door. Nadat de 911 kleinere turbomotoren kreeg aangemeten, zet deze trend zich ook door bij de Boxster en de Cayman. De centrale zescilinders moeten in deze modellen na de facelift plaatsmaken voor compactere viercilinder turbomotoren. De specificaties werden nog niet vrijgegeven, maar afgaand op de gelijkaardige ingreep bij de 911, zal deze afslankkuur amper invloed hebben op de prestaties.

De toevoeging '718' verwijst naar de bekende sportwagen van het merk uit 1957. Het feit dat zowel de Boxster als de Cayman onder het label 718 zullen vallen, is volgens Porsche te verklaren doordat beide modellen nog dichter bij elkaar zullen liggen. Zeg maar een coupé en een cabriolet op dezelfde basis, net zoals bij 911. De gelijkenis wordt ook in de prijslijst doorgetrokken, want ook de Boxster met vouwdak wordt duurder dan de gesloten Cayman. Meer nieuws volgt in de loop van 2016, wanneer de nieuwe Porsche 718 wordt onthuld en gecommercialiseerd.(Belga)

Onze partners