Porsche Francorchamps Days 2016

18/04/16 om 21:29 - Bijgewerkt om 21:29

Bron: Belga

Van 30 april tot 1 mei vinden in Spa-Francorchamps de Porsche Francorchamps Days plaats. Dat is een van de belangrijkste Europese Porsche-meetings. Voor liefhebbers is dit een niet te missen afspraak in de agenda.

Dit jaar zijn de Porsche Francorchamps Days toe aan hun 16de editie. Gedurende het ganse evenement kan je je ogen de kost geven. Ook de nieuwe Porsche 718 Boxster zal er debuteren. De wagen zal pas op 2 mei bij de dealers staan. De rijsessies worden ingedeeld in Passion, Expert en Classic. Op die manier kan elke Porschist onder veilige omstandigheden met zijn bolide op het circuit rijden. Er is ook een toeristische rally die de deelnemers naar de Belgische Ardennen brengt. Verder is er een exposantendorp en op zondag volgt de grote parade.

Deze editie 2016 van de Porsche Francorchamps Days is ook voor het eerst het toneel voor de deelnemer van de GT3 Cup Challenge Benelux. Tijdens dit weekend in Spa krijgen ze de kans om hun wagens af te stellen. Amper een week later wordt er de 2de manche van het WEC-kampioenschap met de GT3 Cup Challenge Benelux verreden. Kaartjes kosten 15 euro aan de kassa en je betaalt 10 euro in voorverkoop. Wie wil deelnemen aan de parade betaalt ter plaatse 50 euro, via een inschrijving vooraf kost dit 30 euro.(Belga)

Onze partners