Porsche engageert in Leipzig

04/07/16 om 21:46 - Bijgewerkt om 21:46

Bron: Belga

Porsche Leipzig GmbH maakt zich op voor een volgende belangrijke stap. In de herfst zal de constructeur er voor het eerst in haar bestaan meer dan 4.000 mensen aan het werk zetten. Sinds de eerstesteenlegging in 2000 is de fabriek onophoudelijk blijven evolueren.

Vandaag wordt er de volledige productie van de nieuwe generatie Panamera voorbereid. Deze wagen werd op 28 juni in Berlijn voorgesteld. Sinds de lancering van de Panamera in 2009 werden de ruwe koetswerken in de Volkswagen-fabriek van Hannover gebouwd. Vervolgens werden de lege body's naar Hannover gebracht voor de pre-assemblage en de uiteindelijke assemblage. Vandaag verhuist de volledige productie naar Leipzig. Zowel de koetswerkafdeling als de lakstraat is verhuisd. "Dit is een duidelijk engagement", stelt Oliver Blume, voorzitter van het directiecomité bij Porsche AG. "Porsche haalt de banden met de stad, de regio en zijn inwoners aan."

Op dit ogenblik investeert het merk ruim 1,3 miljard euro in de ontwikkeling van de productiesite. Deze site in Leipzig (in de regio Saksen) is wereldwijd een van de meest innovatieve en aantrekkelijke productiesites. Porsche bouwt er ook de haar sportieve SUV, de Macan. "We kunnen rekenen op medewerkers die bijzonder gemotiveerd zijn. Op die manier kunnen we bijzonder complexe producten bouwen en halen we perfect de hoogstaande Porsche kwaliteitsnormen", voegt Siegfried Bülow, president en CEO van Porsche Leipzig GmbH er aan toe. (Belga)

Onze partners