Politie scootert elektrisch in Knokke

29/06/16 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

Bron: Belga

De politiezone van Damme/Knokke-Heist gaat verder de groene toer op. Na de elektrische BMW i3 patrouillewagen, breidt het korps nu zijn vloot uit met twee elektrische BMW C Evolution maxiscooters.

Het is niet de eerste keer dat de BMW C Evolution door politie-eenheden gebruikt wordt. Barcelona (Spanje) heeft al 30 exemplaren van deze snelle, stille en emissievrije maxiscooters in gebruik. Knokke zorgt wel voor een Belgische première, aangezien tot nu toe in ons land nog geen enkele C evolution met dit doel werd ingezet. De gewone BMW-motoren zijn daarentegen al jarenlang populair bij onze politiekorpsen.

De twee BMW's C evolution in politie-uitrusting zullen gedurende vier maanden ter beschikking gesteld worden van de politiezone van Damme/Knokke-Heist. De lokale politie zal deze tweewielers daar vooral gebruiken voor parkeertoezicht, toezicht op de zeedijk en bij evenementen.

De BMW C Evolution, die in 2014 werd gelanceerd, is de allereerste volledig elektrische maxiscooter op de markt. Hij heeft een autonomie van 100km en is gemakkelijk op te laden met een traditionele stekker. De tweewieler sluit mooi aan bij de 100% elektrische BMW i3 die al sinds 2014 in gebruik is door de gemeente van Knokke-Heist, die resoluut kiest voor een emissievrije vorm van mobiliteit voor zijn politiedienst. (Belga)

Onze partners