Pininfarina toont H600 in Genève

09/02/17 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:17

Bron: Belga

Op het autosalon van Genève zal designer Pininfarina uitpakken met een opvallende concept car die in opdracht van het Chinese Hybrid Kinetic Motors werd gebouwd.

Pininfarina toont H600 in Genève

Pininfarina toont H600 in Genève © BELGA

Voorlopig werden nog slechts enkele plaatjes van deze H600 getoond, in afwachting van de onthulling op het Salon van Genève begin maart. Wel is nu reeds duidelijk, en werd ook al gemeld, dat een om een prestigieuze berline met een innovatieve alternatieve aandrijflijn gaat. Het ziet er dus naar uit dat Tesla weldra een stevige nieuwe concurrentie vanuit uit het Oosten zal krijgen.

Hybrid Kinetic Motors is op dit vlak trouwens geen nieuwkomer want het bedrijf ontwikkelt en produceert al geruime tijd elektromotoren en batterijpakketten en is ook bezig met de ontwikkeling van een microturbine. Als deze innovatieve technologie bijna op punt staat en dan ook nog in een mooie verpakking getekend door Pininfarina wordt gestoken, staat niets zijn succes nog in de weg. Het blijft in ieder geval uitkijken naar de onthulling van de H600 op het Salon van Genève.(Belga)

Onze partners