Piaggio Porter voldoet eindelijk aan Euro 6-norm

17/12/15 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

Bron: Belga

Het is minder bekend, maar Piaggio is ook actief in de wereld van de vierwielers met zijn gamma Porter en Porter Maxxi. Deze twee bestelwagens ondergaan grondige veranderingen voor 2016.

Het is bekend dat het verkeer in de grote steden chaotischer wordt en dat daarom net het gebruik van compacte voertuigen aantrekkelijker wordt. Dat geldt eveneens voor de bestelwagens die al dan niet professioneel worden gebruikt. Hiervoor scoort Piaggio goed met zijn Porter, een piepkleine bestelwagen van amper 3,7 meter lang en met een draaicirkel van 4,9 meter, wat een record is. Zelfs een Smart doet niet beter.

Hij is beschikbaar met benzine- en dieselmotoren met een kleine cilinderinhoud, naast een elektrische versie die al bijzonder populair is bij de overheidsdiensten in Italië en Frankrijk. Voor 2016 wordt het gamma verrijkt met een 1,3 liter 16-klepper MultiTech op benzine, die aan de Euro 6-emissienorm voldoet en 61 kW en 112 Nm produceert. Met deze krachtbron wordt de Porter weer een stuk veelzijdiger en dynamischer in het verkeer. Tot de standaarduitrusting behoren ook ABS en stuurbekrachtiging. Deze motor komt er in drie versies: enkel benzine, benzine + aardgas en benzine + 'Green gas', naargelang de markt. Voor het koetswerk is er keuze uit een bestelwagen, een minivan, een versie met laadbak en ook een lange uitvoering.(Belga)

Onze partners