Piaggio Medley, de ideale compilatie

22/04/16 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Bron: Belga

De Medley is de jongste Piaggio 125 cc stadsscooter. Het is een eenvoudige tweewieler maar hij kan wel rekenen op de expertise die de constructeur met de duurdere modellen heeft opgedaan.

De benaming Medley werd doelbewust gekozen want hij beschikt over kwaliteiten die je van een stadsscooter verwacht, maar hij rijdt ook erg dynamisch omwille van de grote wielen en hij biedt de praktische aspecten van een GT. Het italiaanse design is functioneel en elegant, kortom hedendaagse Dolce Vita! De scooter oogt eenvoudig maar kan rekenen op verfijnde technologie met onder meer een stopstart systeem.

Net als bij een auto wordt de motor gedoofd als je moet wachten voor een rood licht. Wanneer je accelereert, start de motor automatisch. Verder beschikt hij over een tweekanaals ABS-systeem wat de veiligheid verhoogt op een natte ondergrond. De moderne 125 cc motor (i-Get) komt met waterkoeling, vier kleppen en een elektronische inspuiting. De ééncilinder is goed voor 12 pk en verbruikt slechts 2 l/100 km. De medley zet 132 kg op de weegschaal en raak je overal kwijt. Door het 16 inch voorwiel, rijdt hij zeer stabiel op gelijk welke ondergrond. Onder het zadel is een opbergkoffer van 32 liter voorzien. Er komen ook lichten met ledtechnologie die er niet alleen leuk uitzien maar ook de veiligheid verhogen omwille van de betere lichtopbrengst. Via de Piaggio Multimedia app wordt je smartphone omgetoverd tot een uitgebreide bordcomputer annex navigatietool. (Belga)

Onze partners