Piaggio Liberty nu met ABS

09/02/16 om 19:14 - Bijgewerkt om 19:14

Bron: Belga

De Piaggio Liberty is een icoon onder de 125cc scooters. Hij staat voor handigheid en elegantie, en krijgt in 2016 een grondige update en standaard ABS.

Piaggio Liberty nu met ABS

Piaggio Liberty nu met ABS © BELGA

De eerste generatie van de Liberty kwam in 1997 op de markt en nu, 19 jaar later, ondergaat deze scooter een grondige evolutie ... zonder echter zijn typische stijl met grote wielen te verliezen. Hij heeft een geheel nieuwe motor van de "iGet" generatie: een eencilinder met injectie in versies van 50, 125 et 150cc. Piaggio beweert dat deze krachtbron minder dan 2l/100 km verbruikt in ideale omstandigheden dankzij de nieuwe injectie. Daarnaast werden ook de andere motoronderdelen onder handen genomen om de interne wrijving en de koeling te verbeteren. De motor is niet alleen zuiniger, maar ook stiller dankzij een nieuwe uitlaat.

Verder geniet de Liberty ook van een nieuw chassis en een standaard ABS om nog comfortabeler en veiliger rijden toe te laten. Piaggio maakte eveneens werk van de ergonomie en de praktische kant, met onder andere een grotere opbergruimte onder het zadel (17 i.p.v. 12,5 l). Om aan te tonen dat de Liberty echt mee is met de tijd werd ook de "Piaggio Multimedia Platform" interface voorzien, die de link tussen scooter en smartphone maakt. Tenslotte maakt een complete accessoirelijst deze tweewieler nog handiger en praktischer. De Piaggio Liberty is nu bij de dealers leverbaar.(Belga)

Onze partners