Peugeot toont nieuwe bestelwagen

30/03/16 om 19:05 - Bijgewerkt om 19:05

Bron: Belga

Peugeot komt met een nieuwe Expert. Deze compacte bestelwagen positioneert zich tussen de Partner en de grotere Boxer. De nieuwe Expert herken je aan de jongste Peugeot-vormtaal met een breed radiatorrooster met daarop het logo met de leeuw.

Peugeot toont nieuwe bestelwagen

Peugeot toont nieuwe bestelwagen © BELGA

De nieuweling wordt gebouwd op het nieuwe AMP2-platform dat ook voor andere producten uit de PSA-groep wordt gebruikt. Door deze nieuwe architectuur kon men flink wat gewicht besparen waardoor de bestelwagen minder verbruikt en een lagere CO2-emissie kan voorleggen. De wagen kan maximaal 1,4 ton torsen en is 4,6 tot 5,3 meter lang, afhankelijk van de gekozen koetswerkvorm. Peugeot monteert een 1.6 Blue HDi dieselmotor onder de kap. De basisversie levert 95 pk en 210 Nm. De zuinigste versie verbruikt 5,1 l/100 km en stoot 133 gram CO2/km uit. De krachtigste dieselmotor is goed voor 180 pk.

Ook voor bestelwagens bestaat vandaag degelijk infotainment en zien we steeds vaker rijhulpsystemen. Zo komt er een navigatiesysteem met realtime verkeersinformatie en een vermoeidheidsassistent die de bestuurder waarschuwt wanneer hij best even kan pauzeren. Bestuurders die vaak in de stad moeten stoppen zullen gebaat zijn met de parkeercamera die een beeld van 180° achter de wagen projecteert op het centrale display. Er wordt ook een personenwagenvariant verwacht die tot 9 inzittenden kan vervoeren. (Belga)

Onze partners