Peugeot toont nieuw interieurconcept

21/04/16 om 08:10 - Bijgewerkt om 08:10

Bron: Belga

Peugeot toont haar nieuwe interieurconcept, de i-Cockpit die in de toekomstige Peugeot-modellen zal worden gebruikt. Het komt er op neer dat de klassieke tellerpartij wordt vervangen door een display waarop de meters worden geprojecteerd.

Peugeot toont nieuw interieurconcept

Peugeot toont nieuw interieurconcept © BELGA

Peugeot bouwt verder op de binnenhuisarchitectuur die met de 208 en de 308 werd ingezet. De Franse constructeur hecht veel aandacht aan de zithouding en kiest andermaal voor een klein stuur zodat je als bestuurder minder grote stuurbewegingen moet maken met je armen. Dat zorgt voor een meer dynamische rijervaring en een meer ontspannen zithouding.

Het nieuwe display staat boven het stuur zodat de bestuurder zijn blik zo weinig mogelijk van de weg moet afwenden. Op het tweede display dat in de centrale console zit, kan je de comfortelementen van de wagen bedienen. Dan hebben we het niet alleen over infotainment maar ook over de aansturing van de ventilatie en de airconditioning. Het is ook mogelijk om de informatie op het scherm voor de bestuurder aan te passen. Zo kan je eventueel ook de navigatiekaart voor je neus zetten. Dit interieur mogen we verwachten in de 208, de 308 en de 2008.(Belga)

Onze partners