Peugeot lanceert speelgoed

26/07/16 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Bron: Belga

Peugeot Design Lab sprak het talent van zijn stilist Sylvain Henry aan om speelgoed te ontwerpen in samenwerking met Baghera, een specialist van speelgoed uit hout en metaal.

Peugeot lanceert speelgoed

Peugeot lanceert speelgoed © BELGA

Nuttig en duurzaam speelgoed vinden is geen eenvoudige zaak voor vele ouders. Peugeot biedt nu een oplossing met enkele nieuwe houten voertuigen, die inspelen op de retrotrend en meteen het imago van het Franse merk bij de jeugd willen oppoetsen. "We kozen ervoor twee belangrijke modellen uit onze lange en rijke merkgeschiedenis in de kijker te zetten. Door dit speelgoed te ontwerpen kon ik ook heel wat speeltijd met kinderen doorbrengen en hen een eerste passie voor de auto bijbrengen", verklaart Sylvain Henry, stilist bij Peugeot Design Lab.

De speelgoedwagentjes zijn beschikbaar in twee tinten en kosten 149 euro. Deze "riders" zijn direct geïnspireerd op de Peugeot 402 coupé met een koetswerk van Darl'Mat uit 1935. De blauwe Darl'Mat brengt hulde aan de 402 die in het vooroorlogse Le Mans reed, terwijl de beige Darl'Mat een verwijzing levert naar de bekende Franse elegantie en dynamiek. Deze producten behoren tot de Peugeot lifestyle boutique en zijn te bestellen via de site www.boutique.peugeot.com.(Belga)

Onze partners