Peugeot komt met elektrische Partner Tepee

16/02/17 om 20:29 - Bijgewerkt om 20:33

Bron: Belga

Op het salon van Genève zet Peugeot een elektrisch aangedreven ludospace onder de spots. Het gaat om de personenwagenversie van Peugeots compacte bestelwagen, de Partner.

Peugeot komt met elektrische Partner Tepee

Peugeot komt met elektrische Partner Tepee © BELGA

Deze Partner Tepee biedt vijf volwaardige zitplaatsen en biedt bovendien een gigantische kofferruimte van 1.350 liter. Wanneer de achterste zitbank wordt opgeklapt, stijgt het laadvolume tot een riante 3.000 liter. De gemonteerde batterijen leggen dus allerminst een hypotheek op de laadruimte, want de twee 22,5 kWh grote batterijen zitten onderaan de wagen gemonteerd. Peugeot stelt dat je met een volle batterij 170 km kan rijden. In de praktijk zal dat echter iets minder zijn, maar het merk uit Sochaux troost zich met de gedachte dat Europese automobilisten dagelijks gemiddeld slechts 60 km rijden en in die zin is deze autonomie te verdedigen.

De elektromotor is 67 pk sterk en levert 200 Nm aan trekkracht. Men kan de wagen thuis opladen met een trage lader van 10 Ampère maar deze Peugeot is ook klaar om hem via een 95 Ampère sterke snellader in 30 minuten voor 80 procent te laden. De constructeur voorziet ook een app waarmee je via een smartphone de laadstatus van de Partner kan raadplegen. Op diezelfde manier kan je ook de interieurverwarming inschakelen of programmeren. De wagen heeft een garantie van 5 jaar of 50.000 km en op de batterij geeft het merk een garantie tot 8 jaar of 100.000 km.(Belga)

Onze partners