Partnership tussen Piaggio en Foton Motor

22/09/17 om 20:52 - Bijgewerkt om 20:53

Bron: Belga

De Italiaanse groep Piaggio en de Chinese groep Foton Motor gaan een strategisch partnership aan voor de ontwikkeling van lichte bestelvoertuigen.

Het doel van deze deal, die kadert in een strategie ter versterking en modernisering van het aanbod van de afdeling bestelvoertuigen van Piaggio, bestaat erin een nieuw gamma van bestelvoertuigen op vier wielen te ontwikkelen. Ze zal de groep Piaggio toelaten een aanzienlijke expansie op dit vlak te realiseren, samen met een significante kostenbeperking. Verschillende types voertuigen zullen worden gebouwd als mini-pickup en mini-van versies, zowel voor vervoer van goederen als personen. Ze worden steeds aangedreven door moderne en schone motoren. Alle modellen krijgen een laadcapaciteit van 1,5 ton.

Het nieuwe productgamma zal vervaardigd worden in het Italiaanse fabrieken van Piaggio, op de bestaande productielijnen. De nieuwe modellen zullen vanaf 2019 geleidelijk gelanceerd worden. In 2016 verkocht de Piaggio Groep, een van de belangrijkste spelers op de markt van tweewielers, 188.000 bestelvoertuigen wereldwijd.(Belga)

Onze partners