Pallieterclassic herrijst na halve eeuw

22/04/16 om 13:22 - Bijgewerkt om 13:22

Bron: Belga

De VVK (Vlaamse Vehikel Klub) organiseert op 29 mei de Pallieter Classic. Het is een toeristische oldtimerrit die in en rond Lier wordt georganiseerd. Vertrek en aankomst zijn voorzien op de Lierse Grote Markt.

Pallieterclassic herrijst na halve eeuw

Pallieterclassic herrijst na halve eeuw © BELGA

Met deze organisatie willen de organisatoren aanknopen bij de "Pallieter Rally" die een halve eeuw geleden door Autoclub "De Pallieters" in Lier werd ingericht. Eind jaren zestig was dit een bijzonder populaire rally die jaarlijks tot 200 deelnemers naar de Pallieterstad trok. Door de oliecrisis in de jaren zeventig geraakte de rally en de club in de vergetelheid. Vandaag wordt het concept door enkele "Pallieters van het eerste uur" omgebogen naar een oldtimerrit. Zo wekt men niet alleen het evenement maar ook de deelnemende auto's van toen weer tot leven. De classics worden op 29 mei omstreeks 10 uur op de Grote Markt verwacht.

Liefhebbers kunnen tussen 10 en 12 uur ook naar een Concours d'élégance komen kijken. De Pallieterclassic is een rit van ongeveer 80 km met een "bolletje-pijl" roadbook. De eerste deelnemer start om stipt 12 uur op de Grote Markt en wordt rond 17.00 uur terugverwacht in de Lierse binnenstad. Men verwacht een fraai pallet oldtimers aan de start waaronder een Bristol, een Corvette uit 1957, een Ford Thunderbird, een Porsche 911, een Peugeot 203 en zelfs een recentere Mazda MX-5, want ook die heeft inmiddels de oldtimerstatus bereikt. De oudste deelnemer tot nu toe is een Citroën AC4 uit 1929. Voor deze eerste editie mikken de organisatoren op 45 tot 50 deelnemers. Elk team betaalt 90 euro (inclusief catering en avondmaal voor 2 personen).

Meer info en een inschrijvingsformulier vindt u op de website www.Pallieterclassic.be . Inschrijven gebeurt best voor 8 mei want omdat de Lierse Grote Markt in principe autovrij is, moeten de organisatoren tijdig doorlaatbewijzen aanvragen.

(Belga)

Onze partners