Pagani Huayra Roadster is exclusief en peperduur!

23/02/17 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:03

Bron: Belga

De kleine Italiaanse constructeur Pagani zal heel wat volk naar zijn stand op het Salon van Genève lokken met de Huayra Roadster, die de top nastreeft op vlak van prestaties en exclusiviteit. Het prijskaartje bedraagt 2,8 miljoen euro!

Pagani Huayra Roadster is exclusief en peperduur!

Pagani Huayra Roadster is exclusief en peperduur! © BELGA

De Huayra verscheen in 2011 op de markt en is het tweede model van het merk Pagani, na de Zonda. In Genève wordt niet enkel de cabrioversie van de Huayra, maar ook een belangrijke technische evolutie getoond. Deze bolide vereiste namelijk een hightech en peperdure ontwikkeling om voldoende stijfheid te bieden bij dit hoge prestatieniveau. De V12 biturbo-motor van Mercedes-origine ontwikkelt niet minder dan 764 pk voor een gewicht van slechts 1280 kg!

De stoffen kap is met de hand verwijderbaar, maar voor meer "comfort" kan ook een koolstofvezel hardtop voorzien worden. Het monocoque chassis maakt gebruik van een combinatie van koolstofvezel en titanium, waardoor deze sportieve roadster zelfs stijver is dan de coupéversie.

Alle elementen van deze bolide zijn van topniveau met het beste wat er verkrijgbaar is op vlak ophanging, remmen, enz. Het verrassendste blijft nog steeds de prijs van 2,8 miljoen euro, die zelfs duurder is dan de Bugatti Chiron. Van de Pagani Huayra Roadster worden 100 exemplaren gebouwd, zodat de exclusiviteit absoluut verzekerd blijft. (Belga)

Onze partners