Opvolger SsangYong Rexton staat in Parijs

12/09/16 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:02

Bron: Belga

Op het autosalon van Parijs zal SsangYong de LIV-2 conceptwagen voorstellen. De Koreaanse fabrikant wil ons een grote en luxueus afgewerkte SUV tonen die de Rexton moet opvolgen.

Opvolger SsangYong Rexton staat in Parijs

Opvolger SsangYong Rexton staat in Parijs © BELGA

LIV staat voor Limitless Interface Vehicle en deze LIV-2 is de bijna productierijpe versie voor de Y400 die al in 2017 op de markt moet komen en bij ons wellicht als Rexton zal worden verkocht. De constructeur geeft aan dat de SUV zal worden aangedreven door een 2.2 liter grote diesel die conform de euro 6-norm is.

Er komt ook een gloednieuwe tweeliter turbomotor op benzine. SsangYong is een bijzondere constructeur die zich helemaal toelegt op SUV-modellen en haar producten verkoopt aan een schappelijk tarief. Vorig jaar kwam de compactere Tivoli op de markt die bij ons tot VAB Gezinswagen van het jaar in de categorie compacte auto's werd gekroond. Eerder dit jaar lanceerde het merk met de XLV nog een grotere versie op basis van die Tivoli. Sinds de Koreaanse autoconstructeur werd overgenomen door de Indiase groep Mahindra is er duidelijk financiële ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en hedendaagse motorisaties.(Belga)

Onze partners