Opel toont koplampen nieuwe Insignia

09/11/16 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:41

Bron: Belga

Bij Opel staat de nieuwe Insignia al even in de coulissen warm te draaien. Het Duitse merk teaset met de fraaie koplampen in afwachting van de lancering van de nieuwe berline in 2017.

Opel toont koplampen nieuwe Insignia

Opel toont koplampen nieuwe Insignia © BELGA

De huidige Opel Insignia is aan het eind van zijn carrière, maar geen nood want de opvolger is al zo goed als productierijp. De lancering is in de loop van 2017 gepland en moet de fraai gelijnde middenklasser naar nieuw succes leiden.

Zoals gebruikelijk tegenwoordig, teaset ook Opel al met enkele details in afwachting van de volledige onthulling van het nieuwe model. Zo werd er zopas een beeld verspreid van de koplampen die gebruik maken van de tweede generatie van de innovatieve IntelliLux LED-verlichting. Die biedt naast de voordelen van de bekende matrixtechnologie nog meer bijkomende functies die de zichtbaarheid 's nacht verder verbeteren. Bijvoorbeeld door 32 ledsegmenten die zeer veel licht in de duisternis brengen zonder andere weggebruikers te verblinden.

Deze technologie werd door Opel voor het eerst getoond op de Monza Concept en verscheen in een eerste versie met 16 ledsegmenten in de adaptieve IntelliLux LED-matrixkoplampen van de nieuwe Opel Astra. Ondanks het futuristische DNA van de visionaire Monza Concept, zijn de adaptieve IntelliLux LED-matrixkoplampen van de nieuwe Opel Insignia heel eenvoudig te bedienen. Zodra de auto het stedelijk gebied verlaat, gaan de koplampen automatisch aan. Ze passen de lengte en verdeling van de lichtbundel aan naargelang de verkeerssituatie, zowel op het platteland, op de snelweg, bij het afslaan of in een bocht als opnieuw in de stad.(Belga)

Onze partners