Opel onthult Grandland X

19/04/17 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:06

Bron: Belga

Het Duitse merk breidt zijn crossover-aanbod verder uit met de Grandland X die zijn technische basis deelt met de populaire Peugeot 3008.

Opel onthult Grandland X

Opel onthult Grandland X © BELGA

Het huwelijk tussen PSA en Opel levert al meteen een leuke telg op: de Grandland X. Dit nieuwe model wordt de derde crossover in het aanbod van het Duitse merk naast de Mokka X en de Crossland X. Aangezien de samenwerking met de Fransen al een tijdje loopt, is het geen verrassing dat dit nieuwe model reeds gebruikt maakt van PSA-technologie. De Grandland X staat namelijk op het gereputeerde SUV-platform dat onder al meer dienst doet voor de Peugeot 3008. Hij wordt zeker een sterke nieuwkomer in het populaire C-segment.

De Opel Grandland X is 4,48 meter lang en heeft een wielbasis van 2,68 meter. Daarmee is er aan boord zeker voldoende ruimte voor vijf personen en hun bagage, die een plaats vindt in de koffer met een inhoud van 514 liter. De crossover krijgt uiteraard een hele resem veiligheids- en rijhulpsystemen, zoals een automatisch remsysteem, een adaptieve cruise control, een Advanced Park Assist, camera's rondom of de Grip Control voor uitstapjes naast de gebaande wegen.

Opel voorziet de grote première van de Grandland X op het Salon van Frankfurt dat in september plaatsvindt. Dan worden ook meer details en specificaties van de aandrijvingen meegedeeld. De commerciële lancering zal eind 2017 of begin volgend jaar volgen.(Belga)

Onze partners