Opel onthult Ampera-e in Parijs

25/08/16 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Bron: Belga

Begin oktober onthult Opel zijn eerste elektrische auto op het Autosalon van Parijs. Deze Ampera-e zou een rijbereik van 300 km hebben.

Opel onthult Ampera-e in Parijs

Opel onthult Ampera-e in Parijs © BELGA

Deze nieuwe Ampera-e heeft niets gemeen met de 'oude' Ampera (zonder 'e'), de hybride berline van het Duitse merk die de voorbije jaren slechts een bescheiden succes kende. Dit keer gaat het om een compacte vijfdeurs met een 100% elektrische aandrijving. Komt de Ampera-e u bekend voor? Dat kan, want eerder werd reeds de Bolt van zustermerk Chevrolet gelanceerd, die technisch zo goed als identiek is en zich vooral op de Amerikaanse markt zal richten.

Opel plant de grote Europese première voor zijn nieuwe elektrische auto eind oktober op het Autosalon van Parijs. De Ampera-e wordt aangedreven door een elektromotor van 204 pk en 360 Nm waarmee hij in 3,2 seconden van 0 naar 50 km/u sprint en een topsnelheid van 150 km/u bereikt. Het rijbereik zou oplopen tot 300 km, wat de bruikbaarheid van deze elektrische Opel uiteraard sterk verruimt. Ondanks zijn compacte afmetingen is de Opel Ampera-e toch erg handig en functioneel. Zo kan door de plaatsing van de batterijen onder vloer toch voldoende ruimte bieden aan vijf inzittenden en hun bagage. Meer details volgen bij de officiële voorstelling van de Opel Ampera-e eind oktober op het Autosalon van Parijs.(Belga)

Onze partners