Opel kiest voor transparantie over verbruik en emissie

01/04/16 om 19:22 - Bijgewerkt om 19:22

Bron: Belga

Opel pleit voor meer transparantie en geeft meer details over haar voornemen om technologieën met meer transparantie, credibiliteit en efficiëntie te ontwikkelen. Een en ander werd al in december vorig jaar aangekondigd.

Vanaf de zomer slaat de constructeur uit Rüsselsheim uit vrije wil een nieuwe weg in. Het merk wil de transparantie verbeteren in haar zoektocht naar antwoorden op toekomstige emissienormen. Vanaf juni 2016 zal Opel naast de officiële verbruiks- en CO2-emissiecijfers ook ander cijfermateriaal bekend maken. De constructeur start met de data van de nieuwe Opel Astra en men wil ook verbruikscijfers geven op basis van een alternatieve meetmethode die gebaseerd is op de WLTP-cyclus (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Opel komt vanaf augustus bovendien met maatregelen om de NOx-emissie van dieselmotoren met het SCR systeem (Selective Catalytic Reduction) te verbeteren. Het gaat om een vrijwillig parcours om te anticiperen op de RDE regelgeving (Real Driving Emissions) die vanaf september 2017 in voege gaat. Opel wil aan deze instanties haar strategieën meedelen over hoe de motoren worden afgesteld. Dat moet dan de basis vormen voor een constructieve dialoog.(Belga)

Onze partners