Opel Karl nu ook op LPG

27/01/16 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:20

Bron: Belga

Opel lanceert nu ook een budget- en milieuvriendelijke LPG-versie van de kleine Karl, die voor 12.650 euro van eigenaar verandert.

Opel Karl nu ook op LPG

Opel Karl nu ook op LPG © BELGA

Met 'liquified petroleum gas', kortweg LPG, in de tank dringt de Karl 1.0 (73 pk) de CO2-uitstoot terug tot 93 gram per kilometer in de gecombineerde cyclus en bedraagt het verbruik slechts 5,7 liter per 100 kilometer. Dit is dus zeker een budget- en milieuvriendelijk alternatief, want LPG is een mengeling van butaan en propaan die bekend staat om zijn zuivere verbranding, waarmee de emissie van stikstofoxide tot 80 percent kan verlagen in vergelijking met benzine.

Opel stelt dat de eigenaars van een Karl op LPG vier voordelen genieten: dankzij de lage LPG-prijs zijn de brandstofkosten zowat de helft lager dan bij de benzinevariant; de Karl 1.0 LPG is reeds verkrijgbaar voor een aantrekkelijke instapprijs van 12.650 euro; dankzij de dubbele brandstofmodus met LPG en benzine bedraagt het totale rijbereik ruim 1.000 kilometer; en tot slot wordt de LPG-Karl af fabriek geleverd, dus zonder inbouw achteraf.(Belga)

Onze partners