Opel Insignia rijdt 2.111 km op één tank

15/04/16 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Bron: Belga

De Zwitserse 'hypermiler' Felix Egolf reed met een standaard Opel Insignia 1.6 CDTI van Zwitserland tot de Noordzee en terug zonder bij te tanken.

Opel Insignia rijdt 2.111 km op één tank

Opel Insignia rijdt 2.111 km op één tank © BELGA

In tijden waarin constructeurs voortdurend beschuldigd worden van sjoemelen met de officiële verbruikscijfers, duiken vaak leuke initiatieven op om aan te tonen dat zuinig rijden echt wel mogelijk is. Zo reed de gewezen Airbuspiloot Felix Egolf met een standaard Opel Insignia 1.6 CDTI Ecoflex van de Alpen tot aan de Noordzee en terug, en verbruikte hij maar 3,46 liter diesel per 100 kilometer. In totaal reed hij dus 2.111 kilometer met een enkele tank diesel.

Egolf vertrok op 6 april in Luzern. Van daaruit reisde hij naar het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim, dwars door het Zwarte Woud. Vervolgens zette Egolf zijn 'hypermiling'-trip verder langs Münster en Oldenburg tot aan Cuxhaven aan de Noordzeekust, op de hoogte van Hamburg. De terugreis bracht hem langs Hannover, Kassel en St. Gallen en eindigde succesvol in Zurich op 8 april. "Ik wou al langer de kaap van de 2.000 kilometer overschrijden, maar ik vond er de geschikte auto niet voor. De uitstekende aerodynamica van de Opel Insigna in combinatie met de Continental Eco Contact 5-banden met lage rolweerstand droeg bij tot dit uitstekende resultaat. Deze ecodriving-rit met de Insignia bewijst ook dat iedereen met een anticiperende rijstijl probleemloos de officiële verbruikcijfers kan evenaren of verbeteren. Iedereen kan een 'hypermiler' zijn", zegt Egolf.(Belga)

Onze partners