Opel GT Concept geeft zich bloot

27/01/16 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Bron: Belga

De Opel geeft al een voorsmaakje van de GT Concept die volgende week zijn wereldpremière beleeft op het Salon van Genève. Dit is de voorbode van een nieuwe sportwagen en de nieuwe designstijl van het Duitse merk.

Opel GT Concept geeft zich bloot

Opel GT Concept geeft zich bloot © BELGA

De Opel GT Concept wordt onthuld op het Salon van Genève dat van 3 tot 13 maart plaatsvindt. Dit trendy studiemodel geeft al een hint hoe de volgende sportwagen van het merk uit Rüsselsheim er zou kunnen uitzien. Het concept is niet erg verrassend en gaat verder in de merktraditie met een centraal vooraan geplaatste motor en achterwielaandrijving, net als de vorige generaties van de GT en de Monza.

Het design gaat dit keer wel een stapje verder met een zeer sculpturale aanpak, waarmee de sportauto tegelijk avant-gardistisch en puristisch is. Zo heeft de GT Concept geen deurgrepen, geen buitenspiegels of ruitenwissers. Deze wagen legt eveneens de link naar de Experimental GT, de allereerste conceptwagen van Opel uit 1965. De opvallende rode voorwielen verwijzen dan weer naar de Motoclub 500, de avant-gardistische motorfiets van Opel uit 1928 die eveneens twee rode wielen had.

"Met de Opel GT Concept zetten we een volgende stap in de richting van nog meer emotie en rijplezier. De GT Concept toont waar Opel nu voor staat. Wij zijn zelfverzekerd, ambitieus, innovatief en wij willen met elke nieuwe auto nog meer klanten overtuigen", zegt CEO Karl-Thomas Neumann.(Belga)

Onze partners