Opbrengst strikjesverkoop op Autosalon gaat naar kansarme kinderen

16/01/14 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:12

Mannen die niet binnenmochten op de gala-avond van het Autosalon van Brussel omdat ze geen vlinderdas droegen, konden er aan de ingang een kopen voor 10 euro. De opbrengst gaat naar kansarme kinderen in heel België. Welk bedrag werd ingezameld, is nog niet bekend.

Opbrengst strikjesverkoop op Autosalon gaat naar kansarme kinderen

© Knack.be

De chaos tijdens de gala-avond van dinsdag op het Autosalon is bekend. Aanvankelijk mochten enkel mannen die in smoking waren met een wit hemd en een zwarte vlinderdas binnen. Na veel commotie en hilarische taferelen werd de dresscode versoepeld, maar het strikje bleef verplicht - dat was ook duidelijk vermeld op de uitnodiging. Mannen die toch met een stropdas toekwamen, werden uit de nood geholpen door enkele zwarte pieten die strikjes verkochten aan tien euro per stuk.

Kansarme kinderen

Het ging om leden van de Brusselse liefdadigheidsorganisatie Les Noirauds, die zich inzet voor kansarme kinderen in heel België. De als zwarte piet verklede leden van deze vereniging, de oudste liefdadigheidsvereniging van ons land (gesticht in 1876, nvdr.), zijn een jaarlijkse gast op de plechtige opening van het Autosalon.

Hoeveel geld Les Noirauds hebben ingezameld met hun strikjesverkoop, is nog niet bekend. 'De exacte opbrengst moeten we nog natellen en zal in de komende dagen duidelijk worden,' bevestigde ondervoorzitter Bernard Maerevoet aan Knack.be.

Lees meer over:

Onze partners