Ook Mini gaat elektrisch

17/10/16 om 12:47 - Bijgewerkt om 12:51

Bron: Belga

Mini heeft zopas foto's getoond van de nieuwe Countryman, met voor het eerst ook een plug-in hybride aandrijving.

Weldra lanceert Mini de nieuwe generatie van zijn SUV. Maar dat is niet het enige nieuws dat het submerk van BMW in de pijplijn heeft zitten. Het gamma wordt zoals verwacht ook uitgebreid met elektrische aandrijvingen. Zopas werden de eerste beelden verspreid van een prototype van de nieuwe Countryman met plug-in hybride technologie. Dat is een combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor, waarbij de batterijen ook extern aan een stekker kunnen worden bijgeladen.

Mini kondigt aan dat efficiëntie voorop staat, maar dat het voor het merk typische sportieve en dynamische rijgedrag ook op de elektrische en hybride versies zeker behouden blijft. Veel concrete gegevens zijn er nog niet bekend over deze nieuwe plug-in hybride Mini's, maar het merk liet toch al weten dat er zuiver elektrisch een snelheid van 125 km/u bereikt zal kunnen worden. Daarmee kunnen de voertuigen elektrisch meer aan dan enkel een start gedurende de eerste kilometers van een traject.

Wellicht maken de Mini plug-in hybrides gebruik van een gelijkaardige aandrijflijn als in de BMW 225xe. Dat model combineert een 136 pk sterke 1.5 benzinemotor met een elektromotor van 88 pk, samen goed voor een systeemvermogen van 224 pk en een elektrisch rijbereik van een goede 40 km. Meer nieuws volgt de komende weken.(Belga)

Onze partners