Ook Bentley gaat dieselen

22/09/16 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:58

Bron: Belga

De Bentayga zorgt voor de primeurs bij Bentley. Niet alleen is dit model de eerste SUV bij het prestigemerk, hij krijgt er nu ook als eerste een dieselmotor bij.

Ook Bentley gaat dieselen

Ook Bentley gaat dieselen © BELGA

De prestigemerken haken tegenwoordig hun wagonnetje aan de succesvolle SUV-trein om hun omzet en winst verder op te krikken. Ook Bentley volgt deze trend en kwam onlangs op de proppen met de Bentayga. Deze SUV werd gelanceerd met de 608 pk sterke 6 .0 W12 en krijgt er nu een spaarversie op diesel bij. Het kan verkeren.

Daarmee is duidelijk dat Bentley zijn publiek wil verruimen en zelfs mikt op de kilometervreters die hun wagen vrijwel elke dag en voor alle verplaatsingen gebruiken. Onder de motorkap zit wel een zeer potente zelfontbrander: de 4.0 V8 die geleend werd bij zustermerk Audi, waar hij al dienst doet in de SQ7. Dat blok produceert een vlotte 435 pk en 900 Nm, wordt gekoppeld aan een 8-trapsautomaat en laat de Bentayga toe een top van 270 km/u te bereiken. Bentley kondigt een gemiddeld verbruik van 7,3 l/100 km aan. Het prijskaartje zou oplopen tot een goede 220.000 euro. (Belga)

Onze partners