Online zonder grenzen met Audi connect SIM

06/06/16 om 17:35 - Bijgewerkt om 17:35

Bron: Belga

Een permanente simkaart is voortaan verkrijgbaar op tal van modellen uit het Audi-gamma.

Online zonder grenzen met Audi connect SIM

Online zonder grenzen met Audi connect SIM © BELGA

Audi rust zijn nieuwe modellen met het modulaire infotainmentplatform (MIB) van de tweede generatie voortaan uit met 'Audi connect SIM'. Het voordeel van deze vast geïntegreerde simkaart? Dankzij het onbeperkte datavolume kunnen klanten het ruime aanbod aan Audi connect-diensten meteen gebruiken, en dat kosteloos tot een periode van drie jaar.

Audi connect SIM is een permanent geïntegreerde simkaart, ook bekend als embedded SIM of eSIM, die in Europa is inbegrepen in het optionele Audi connect-pack en de auto omvormt tot een mobiel communicatiecenter. De simkaart brengt de online diensten aan boord via een LTE/UMTS-module met een downloadsnelheid tot 100 MBit/s. Daartoe behoren onder meer navigatie met Google Earth en Google Street View of reis-, verkeers- en parkinginformatie. Daarnaast krijgen gebruikers onderweg ook toegang tot hun Twitter- en e-mailaccount of de agenda van hun smartphone. Deze geïntegreerde simkaart biedt voor het gebruik van deze diensten een onbeperkt datavolume.

Klanten kunnen ook extra datapakketten aanschaffen voor de creatie van een wifi hotspot, los van de Audi connect-diensten. Voor een aantrekkelijk tarief kunnen alle passagiers zo vrij op het internet surfen met maximaal acht mobiele toestellen. Indien de klant een Europees datapakket kiest, blijft hij voor een vast bedrag ook buiten de eigen landsgrenzen online - zonder bijkomende roamingkosten. De Audi connect SIM is momenteel beschikbaar op de A3, A4, de nieuwe A5, de Q2 en Q7. Andere modelreeksen volgen binnenkort. De TT, R8, A6 en A7 kunnen op dit moment niet met Audi connect SIM worden uitgerust. De nieuwe dienst is een eerste resultaat van de samenwerking tussen Audi en de Ierse onderneming Cubic Telecom, een toonaangevende leverancier van complete connectiviteitsoplossingen wereldwijd.(Belga)

Onze partners