Onderzoek bij Renault naar uitstoot voertuigen

14/01/16 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:08

De Franse autobouwer Renault bevestigt dat Franse fraudebestrijders vestigingen van het bedrijf hebben bezocht als onderdeel van een onderzoek naar de uitstoot van voertuigen.

Onderzoek bij Renault naar uitstoot voertuigen

Nu ook emissiefraude bij Renault? © Reuters

De aandelen van Renault gingen donderdag rond de middag plots de dieperik in nadat via een vakbond bekendgeraakt was dat er vorige week huiszoekingen zijn geweest bij het bedrijf. Het aandeel ging tot 23 procent lager op de beurs van Parijs.

Renault legt in een persbericht uit dat na de ontdekking van het schandaal bij VW de Franse regering een technische commissie in het leven heeft geroepen. Die moet nagaan of de Franse autobouwers hun wagens hebben uitgerust met sjoemelsoftware zoals bij VW. Volgens Renault is na de eerste onderzoeken geen bewijs gevonden dat trucagesoftware in Renault-wagens werd ingebouwd.

Complementair onderzoek

Parallel besliste de fraudebestrijdingsdienst DGCCRF om een complementair onderzoek uit te voeren, "met als bedoeling de eerste onderzoekselementen van de onafhankelijke technische commissie te valideren".

"De DGCCRF is naar de sociale zetel, het Technisch Centrum Renault in Lardy en het Technocentre in Guyancourt afgezakt", aldus nog de autobouwer. "De ploegen van Renault werken volledig mee aan de werkzaamheden van de commissie en aan het complementaire onderzoek waartoe het ministerie van Economie heeft beslist." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners