Nissans in de vaatwasmachine

16/06/16 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

Bron: Belga

Zou u het aandurven om uw wagen in een gigantische vaatwasmachine te zetten? Wellicht niet maar alle SUV-modellen van Nissan ondergaan deze behandeling.

Nissans in de vaatwasmachine

Nissans in de vaatwasmachine © BELGA

Ontwikkelings- en testprogramma's worden niet alleen aangepast in functie van technische evoluties maar ook in functie van het klimaat! De jongste tijd zien we steeds vaker lange periodes met neerslag en als we de weerkundigen mogen geloven, zal dit in de toekomst steeds vaker voorkomen in bepaalde gebieden. Op verschillende markten heeft men ook andere gewoontes. In Rusland gebruikt men bijvoorbeeld veel krachtiger hogedrukreinigers dan in de rest van West-Europa. Nissan wil op die trends anticiperen en onderwerpt haar voertuigen aan strengere tests op vlak van waterdichtheid. De test gebeurt in een toestel dat vergelijkbaar is met een gigantische vaatwasmachine.

Tijdens de test wordt het voertuig langs alle kanten nat gespoten en voor de volledige procedure gebruikt men 30.000 liter water. Bepaalde zones krijgen op een kwartier tot 1.000 liter water te verwerken. De waterdruk loopt hierbij op tot 150 bar . Dat is een stuk meer dan de 110 bar die hogedrukreinigers gemiddeld leveren. Tijdens de test blijft er een researcher in de wagen en hij maakt gebruik van een endoscoop die HD-beelden maakt om de geringste vochtinsijpeling vast te leggen. Het water dat men voor deze test gebruikt, blijft in een gesloten systeem en wordt elke keer opnieuw gebruikt. Verspilling is hier niet aan de orde! (Belga)

Onze partners