Nissan GT-R Track Edition

07/10/16 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:05

Bron: Belga

Nissan brengt nogmaals een nieuwe versie van zijn GT-R uit: de Track Edition, die deze bolide nog circuitwaardiger maakt.

Nissan GT-R Track Edition

Nissan GT-R Track Edition © BELGA

Nissan positioneert de nieuwe GT-R Track Edition in de modellenline-up boven de Pure, Black Edition en Prestige, maar onder het topmodel GT-R Nismo. Ook deze uitvoering werd ontwikkeld door Nissans autosportdivisie Nismo, maar is wat minder extreem dan de 'echte' GT-R Nismo en daarom ook iets toegankelijker voor dagelijks gebruik.

Alle aanpassingen op de GT-R Track Edition zijn erop gericht de prestaties en de rijdynamiek naar een nog hoger niveau te tillen. De belangrijkste zijn de montage van een specifieke Bilstein Damptronic wielophanging met een sportievere set-up, een lichtgewicht stabilisatorstang, een bredere voorbumper en unieke 20-inch Nismo Racing Black-wielen. Verder behoren Recaro-sportstoelen met een zwart-rood lederen bekleding, een koolstofvezel achterspoiler en een unieke Track Edition koolstofvezel badge op het dashboard tot de standaarduitrusting van de exclusieve GT-R. Optionele kuipstoelen en een kofferdeksel uit koolstofvezel kunnen het plaatje helemaal compleet maken.

De vierwielaangedreven supercoupé wordt nog steeds aangedreven door de 3,8-liter V6 twinturbo goed voor 570 pk vermogen en 637 Nm koppel. De Nissan GT-R Track Edition zal 114.900 euro kosten en is vanaf november leverbaar. (Belga)

Onze partners